maanantai 9. heinäkuuta 2012

Omenapiirakka




150 g margariinia 
2 dl sokeria 
2 dl kermaviiliä/ranskankermaa 
2 kananmunaa 
3 dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta 
3 omenaa viipaleina 
kanelia 
vaniljasokeria 
sokeria 

1. Vaahdota margariini ja sokeri.
2. Lisää kananmunat yksitellen. 
3. Lisää kermaviili/ranskankerma.
4. Sekoita vehnäjauho-leivinjauhe seos joukkoon. 
5. Levitä taikina piirakkavuokaan.
6. Lisää omenaviipaleet piirankan pinnalle. Ripottele pinnalle kanelia, vaniljasokeria ja sokeria. 
7. Paista 225 C n. 30 min.
8. Nauti vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera!


Kotonamme majoittunut unkarilainen vieras halusi viedä kotiin äidilleen tätä maukasta piirakkaa, joten pakkasin hänelle mukaan muutaman palan (puoli pellillistä). Piirakka maistuu myös kotimaisille ystäville ja tutuille.

Tämä piirakka onnistuu aina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti