2½ dl vettä
100 g voita
1/4 tl suolaa
2½ dl venhäjauhoja
3 munaa
100 g voita
1/4 tl suolaa
2½ dl venhäjauhoja
3 munaa
paistamiseen öljyä
pinnalle sokeria
1. Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.
2. Lisää jauhot ja vatkaa puuhaarukalla voimakkaasti muutama minuutti, kunnest taikinasta muodostuu pallo.
3. Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.
4. Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon vähitellen vatkaten.
5. Siirrä taikina pursotuspussiin.
2. Lisää jauhot ja vatkaa puuhaarukalla voimakkaasti muutama minuutti, kunnest taikinasta muodostuu pallo.
3. Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.
4. Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon vähitellen vatkaten.
5. Siirrä taikina pursotuspussiin.
6. Kuumenna öljy kattilassa.
7. Pursota taikinasta öljyyn noin 10 cm pituisia ja sormen paksuisia tankoja.
7. Pursota taikinasta öljyyn noin 10 cm pituisia ja sormen paksuisia tankoja.
8. Paista muutama churro kerrallaan kauniin ruskeiksi.
9. Nosta valumaan talouspaperin päälle.
10. Kääntele sokerissa.
10. Kääntele sokerissa.
VINKKEJÄ:
Kun pursotat churroja pursotuspussista, voit katkaista taikinan saksilla.
Ole varovainen kuuman öljyn kanssa!
Nauti kuuman kaakaon kanssa.
Tämä churro-kokkailu oli vain kokeilu, mutta taidetaan pysyä kotimaisissa munkeissa.
Ohje: Maailman ihanimmat leivonnaiset -kirjasta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti